Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a sztorit. Sokan talán azt gondolják, ilyen nem történhet meg. Pedig igaz.

– Oda ne csengessen! Meghalt a bácsi! – mutatott a szemközti házra egy férfi, miután leolvastam a gázóráját.

 Odamentem a házhoz, benyitottam a kapun, hátha nyitva van, de sajnos zárva volt. Kicsit visszaemlékeztem a bácsira, aki itt lakott, s álltam a kapu előtt elmerengve, hogy ha most halt meg, vajon felhívjam-e a megadott telefonszámot, vagy hagyjam a csudába. Egyszer csak kisétált az öreg, s én döbbentem álltam előtte.

-Mi a baj? – kérdezte.

– Ő… csak egy kicsit zavarban vagyok, mert félreértettem valamit – habogtam.

– Hogy meghaltam? – kérdezett vissza mosolyogva.

Erre még inkább meglepődtem.

– Igazat mondott a szomszéd. De ezt még el akartam intézni, hogy ne kelljen a gyerekeknek emiatt Pestről ide fáradniuk. – mondta, miközben én lehajoltam és kibontottam a gázóra szekrényen levő drótot és leolvastam az órát.

– Ez valami vicc? – kérdeztem közben, amíg fényképeztem- Tudja, sok érdekes dolgot láttam már, még olyan is volt, hogy a szemem előtt halt meg valaki, na de ilyet, hogy valakiről azt mondják, meghalt és mégis kijön?! Azért ez nagyon durva! Nem gondolja?

 Mondtam, miközben nehezen visszadrótoztam a gázóra szekrényt. Majd felálltam, hátrafordultam, de az öreg már nem volt sehol. Ekkor már nagyon meg voltam döbbenve, majd rájöttem, hogy ez valami nagy tréfa lehet. Odamentem a házhoz, kopogtam, de nem jött ki senki. Majd visszamentem a szomszédhoz, csengettem, de onnan se jöttek már ki.

 Így ez egy megfejthetetlen történet marad mindaddig, amíg újra nem kell hozzájuk mennem. Azért lehet logikus magyarázat is erre: ami bennem egyből felmerült tréfa lehetősége, talán összebeszélt a két ember, hogy megviccelnek. Akár vicc volt, akár nem, mindenképp földöntúli élmény, csodálatos jelenet volt számomra egy halottnak hitt embert látni, s beszélni vele.

Általam levont tanulság:

 Nem iszok, nem szedek semmit. Ettől még történhetnek megmagyarázhatatlan történetek…

 

Amit szerintem megfelelően tettem:

 Minden rendben volt véleményem szerint.

 

Önkritika/változtatási javaslat magamnak:

 Ebben a helyzetben ugyanígy tennék ma is.

 

Mi a Te meglátásod?

Lépj velem kapcsolatba, fejlesszük együtt az emberekkel való foglalkozás módját és írd meg nekem a javaslat@pszichosztori.hu e-mail címre, szerinted mi a történet tanulsága és mi lett volna a megfelelő magatartás a leolvasó részéről!

 

Mónus Tamás, 2016. Szeptember 10.

Vissza a topikba